Catalogus Librije Zutphen,

Catalogus Librije Zutphen,
Joke Renting-Kuijpers en Anne Dirk Renting

 

Mei 2008 werd de Catalogus Librije Zutphen gepresenteerd in de Walburgiskerk te Zutphen.
De boekhistorici Joke Renting-Kuijpers en Anne Dirk Renting kregen al in 1997 de opdracht een wetenschappelijke catalogus samen te stellen van het bezit van Nederlands enige gaaf bewaarde openbare bibliotheek uit de zestiende eeuw.


Deze catalogus is tevens de opmaat naar een reeks van vier extra delen waarvan het eerste deel van de hand van Lotte Hellinga, is in 2010 verschenen. In deze reeks wordt themagewijs het hele boekenbezit van de Librije op een toegankelijke en aantrekkelijke manier gepresenteerd.
Klik hier om een PDF-bestand te downloaden van de voordrachten van Anne-Dirk Renting en Joke Renting-Kuijpers, en Lotte Hellinga, gehouden tijdens de presentatie op 23 mei 2008.
De bestelfolder kunt u hier downloaden.
• 896 pagina's • 24 x 19 cm
• eenmalige oplage van 500 exemplaren
• verkoopprijs € 85,00 exclusief portokosten

Historische stadsbibliotheken

 

Studies over openbare stadsbibliotheken

 

Historische stadsbibliotheken in Nederland vormt het sluitstuk van de viering in 2014 van het 450-jarig bestaan van onze beroemde kettingbibliotheek. De bijdragen van het toen gehouden jubileumcongres worden in dit boek gepresenteerd. boek-hist-stadsbibl-2Bovendien zijn er artikelen aan toegevoegd over bibliotheken die tijdens het congres niet behandeld konden worden. Deze bundel geeft in zestien hoofdstukken voor het eerst een overzicht van de historische stadsbibliotheken in Nederland (en Antwerpen).
Historische stadsbibliotheken in Nederland onder redactie van Ad Leerintveld en Jan Bedaux is een unieke uitgave van de Walburgpers in Zutphen en verschijnt als deel XVIII in de reeks Bijdragen tot de Geschiedenis van de Nederlandse Boekhandel.
https://www.walburgpers.nl/winkel/geschiedenis/stadsbibliotheken/

 

Vroege drukken Librije Zutphen

Vroege drukken Librije Zutphen

 

Op vrijdag 11 juni 2010 werd in de Walburgiskerk te Zutphen de uitgave Vroege drukken Librije Zutphen van de hand van dr. Lotte Hellinga ten doop gehouden.Het is het eerste deel van de vier te verschijnen vervolgdelen op de gerenommeerde wetenschappelijke Catalogus Librije Zutphen uit 2008 door Joke Renting-Kuijpers en Anne-Dirk Renting.


Na de meer wetenschappelijke beschrijving in de Catalogus Librije Zutphen laat de vervolgreeks juist een breder publiek kennis maken met de schatten van de Librije. Op basis van vier thema’s wordt het boekenbezit en het ontstaan ervan behandeld in aantrekkelijk uitgevoerde boekuitgaven, die royaal voorzien zijn van illustraties.

De uiteindelijk vierdelige vervolgreeks die bij Philip Elchers verschijnt, wil een breed publiek kennis laten maken met de schatten van deze als enige in Nederland bewaard gebleven middeleeuwse kettingbibliotheek.

Lees ook het persbericht hierover.
Uiteraard kunt u deze uitgave bestellen door gebruik te maken van het bestelformulier.

Persbericht Stentor Zutphen

De Walburgwinkel

De Walburgwinkel

 

Tijdens de openstelling van de Walburgiskerk en Librije is ook de Walburgwinkel geopend. In de Walburgwinkel kunt u boeken, foto’s, kaarten, Baderorgel cd’s, een dvd met foto’s van kerk en Librije, enz. kopen tegen redelijke prijzen. De winkel is niet alleen open voor bezoekers, ook andere belangstellenden kunnen er terecht voor een echt Walburgiskerk geschenk. Zie voor de openstellingstijden van de winkel de rubriek openstelling.